Gratis bezorging vanaf € 50,-
Vóór 13:00 uur besteld, vandaag verzonden
Dagelijks vers gebrand


De SCA (Specialty Coffee Association) is een wereldwijde organisatie die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van koffie in de gehele koffieketen, van boer tot consument. De SCA biedt educatie, onderzoek, certificeringen en netwerkmogelijkheden voor professionals in de koffiewereld in de breedst mogelijke zin.
De organisatie ontwikkelde het Coffee Skills Program (CSP), een gestructureerd opleidingssysteem waarmee koffieprofessionals hun kennis en vaardigheden kunnen verdiepen en certificeren.

C.V. Trainer

Hallo, ik ben Marcel Slangen, Barista trainer en Q grader bij koffiebranderij Blanche Dael. Na 10 jaar actief als barista en hoofdbarista de trainingen voor Blanche Dael/Coffeelovers te hebben verzorgd ben ik dieper de koffiewereld ingedoken en heb me verdiept in het brandproces en de smaken van koffie. Inmiddels ben ik al meer dan 6 jaar Q (quality) grader en verantwoordelijk voor de smaakkwaliteit en de inkoop van de koffieproducten van Blanche Dael. Hierdoor ben ik in de gelegenheid geweest meerdere koffielanden te bezoeken en als jurylid mee de koffies te beoordelen in competities waar boeren hun béste koffies presenteren. Als trainer werk ik vooral met nieuwe en bestaande klanten die een introductie, opfris of verdiepingscursus volgen om zo de lekkerste extracties te kunnen maken met onze producten. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en mijn passie voor koffie met u te delen.

Het SCA Barista Opleidingssysteem

Een hoogwaardige kop koffie vereist vakmanschap en precisie. Tijdens de barista training van Blanche Dael worden de essentiële technieken voor het bereiden van koffie van uitstekende kwaliteit behandeld. De training omvat onder meer het correct tampen van koffie, het opschuimen van melk en het perfectioneren van latte art. Daarnaast wordt aandacht besteed aan espresso-extractie en smaakbalans. Deze training is geschikt voor zowel professionals als thuisbarista’s die hun vaardigheden willen verfijnen en hun kennis van koffie verder willen verdiepen.

1. Foundation (Basisniveau)

Doelgroep: Beginners of mensen die net starten in de koffiewereld.

Doel: Het aanleren van de basisprincipes van koffie, espressobereiding, melkopschuimen en hygiëne.

Inhoud: 
  • Koffiesoorten (Arabica vs. Robusta)

  • Espresso-extractie: Dosering, tamping en timing.

  • Melk opschuimen en eenvoudige latte art. 

  • Basis hygiëne en onderhoud van apparatuur. 

  • Duur: 1 dag 

  • Datums: 20 maart of 5 juni


Kosten:  
  • Certificaat: SCA Barista Skills Foundation. 
  • Barista Skills Foundation Incl. certificaat, lunch en reader 

  • Totaal incl. BTW € 425


2. Intermediate (Gevorderd niveau)

Doelgroep: Barista's met ervaring die hun vaardigheden en kennis willen verdiepen.
Doel: Geavanceerdere technieken en theoretische kennis leren toepassen in een professionele koffiesetting. 
Inhoud: 
  • Diepgaand begrip van extractie: Maalgraad, ratio en smaakbalans. 
  • Geavanceerd melkopschuimen en latte art. 
  • Workflow-optimalisatie in drukke settings. 
  • Onderhoud en troubleshooting van apparatuur. 
  •  Duur: 2-3 dagen. 
  • Certificaat: SCA Barista Skills Intermediate. 
 Kosten: 
  • Certificaat: SCA Barista Skills Intermediate. 
  • Barista Skills Foundation Incl. certificaatkosten, examenkosten, lunch en reader
  • Totaal excl. BTW € 650

SCA-certificering


Na het voltooien van de cursus kun je een theorie- en praktijkexamen afleggen om een officieel SCA Barista Skills Foundation-certificaat te behalen, dat wereldwijd erkend wordt.

Wil je meer weten of een voorbeeld van een specifiek onderdeel? Neem dan contact op met office@blanchedael.nl